Tarta cu piersici si mac

Pentru aluat amestecam toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Punem fructele din compot in sita sa fie fara zeama si

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100g crema de branza(quark)
  • 2linguri lapte-am pus suc din compotul de piersici
  • 4linguri ulei de fl-soarelui
  • 50g zahar pudra
  • 1ou
  • 1 plic praf de copt
  • 250g faina
  • Crema:
  • 1 compot de piersici
  • 150 g mac
  • 40 ml lapte
  • 2albuse
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • Firimituri:
  • 100g faina
  • 1 lingura mac
  • 3 linguri zahar
  • 40g margarina sau unt

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica.

Punem fructele din compot in sita sa fie fara zeama si pregatim umplutura de mac.

Macul, zaharul si laptele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine.

Se bat apoi albusele+oul intreg si la final punem si compozitia de mac.

eu am pus si cateva stafide, rezulta ceva destul de subtire.

Forma de tarta se unge si pudreaza cu faina si se intinde aluatul in ea.

Se inteapa de mai multe ori cu furculita.

Asezam jumatatile de piersici peste aluat, cu partea bombata in sus.

Se toarna deasupra amestecul de mac si se pune tarta la cuptor 10 min la 185 grade(cuptorul incalzit inainte).

Pregatim firimiturile:frecam intre palme faina+macul untul si zaharul pina rezulta un aluat ca niste firimituri.

Se presara firimiturile cat mai uniform peste tarta scoasa din cuptor si apoi se mai coace vreo 35-40min la 180grade(incercati mai bine cu scobitoarea). Se lasa apoi sa se raceasca.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu piersici si mac a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte gasiti aici:

Tarta cu ciocolata,

Tarta cu mere si crema de vanilie,

Tarta cu mere si chec de lamiie

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca