Tarta cu portocale delicioasa

Pentru aceasta tarta aveti nevoie de: unt, oua, zahar, faina, migdale, lapte, lamaie, portocale si frisca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 40 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri migdale
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de la
  • 1 portocala si
  • 1 lamaie
  • 400 ml lapte
  • 12 foi de gelatina
  • 200 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 portocale
  • 2 lamaie
  • 600 gr frisca
  • Pentru ornat:
  • coaja de la o lamaie
  • frunze de menta

Mod de preparare

Tarta cu portocale se prepara asa: se freaca untul cu zaharul si coaja de la o lamaie si o portocala. Se adauga galbenusurile, iar la sfarsit faina cernuta si migdalele macinate. Se amesteca usor, apoi se infasoara in folie si se lasa la rece. Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa calduta si se lasa acolo o ora. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja de portocala si lamaie si cu laptele caldut. Se pun la fiert, apoi se adauga gelatina. Dupa ce s-a racit crema, se amesteca cu frisca batuta. Se adauga in crema 2-3 portocale, taiate cubulete, se amesteca usor si se lasa la rece. Aluatul se intinde cu sucitorul, apoi se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incins si se lasa la copt 30 de minute. Se scoate, iar dupa ce s-a racit se aranjeaza pe un platou. Se umple cu crema de portocale, se orneaza cu felii de portocale, lamaie si coaja rada de lamaie verde.


Se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere

Tiramisu

Cornulete cu rahat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu sparanghel si sunca

Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte...

Salata de paste cu sparanghel si sunca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca