Tarta cu prune

Se face un aluat potrivit de tare din caimac, faina si sare. Se intinde o foaie grosuta care se asaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina. P

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca caimac sau smintina
  • 1 ceasca faina
  • 1 praf sare
  • 1/2 kg prune
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se face un aluat potrivit de tare din caimac, faina si sare. Se intinde o foaie grosuta care se asaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina. Pe marginile tavii se pune un sul subtire de aluat. Prunele se spala, se desfac in jumatati, se scot simburii si se asaza uniform peste aluat. In fiecare jumatate de pruna se pune cite putin zahar.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide