Tarta cu prune si nuci

Amestecati faina cu untul, apa si zeama de lamaie. Framantati putin aluatul pana se omogenizeaza si apoi puneti-l la rece pentru cel putin 1 ora. Din

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 300 g prune
  • 700 g prune macinate
  • piure
  • 250 g zahar tos
  • 200 g miez de nuca intreg

Mod de preparare

Amestecati faina cu untul, apa si zeama de lamaie. Framantati putin aluatul pana se omogenizeaza si apoi puneti-l la rece pentru cel putin 1 ora. Din acest aluat intindeti o foaie intr-o forma rotunda de tarte, cu diametrul de 25cm. Peste foaie turnati un strat uniform de piure de prune.

Peste acesta asezati prunele desfacute in jumatati, cu taietura in sus. Puneti prunele una langa alta, cat mai inghesuite. In locul samburilor asezati cate un miez intreg de nuca si presarati peste toate zahar tos. Puneti tarta la cuptor, ia foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform.
Se serveste calda sau rece.

Alte retete recomandate:

Tarte cu fructe

Tarta cu mere si crema de vanilie

Tarta cu branza dulce si capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Trandafir

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor...

Prajitura Trandafir
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca