Tarta cu rubarba si bezea

Tarta cu rubarba si bezea este o prajitura delicioasa de vara. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de 300 g rubarba.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g faina
  • 2 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 300 g rubarba
  • 150 g zahar
  • 1/2 cana apa
  • 1 lingurita gelatina
  • esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Tarta cu rubarba si bezea este o prajitura delicioasa de vara. Pentru aceasta reteta de tarta se pregateste intai aluatul. Galbenusurile se amesteca cu zahar si unt si dupa ce acestea s-au omogenizat bine se adauga si faina, iar apoi laptele. Aluatul astfel rezultat seinveleste in folie si se pune in frigider pentru o jumatate de ora.


Cat timp aluatul se odihmeste se spala si se curata tijele de rubarba, dupa care se taie rondele subtiri. Se amesteca apa cu zaharul si se fierb 5 minute, se adauga rubarba, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se topeste gelatina pe baie de aburi si se adauga peste amestecul cu rubarba. Se lasa sa se raceasca.

Pentru bezea nu trebuie decat sa bateti tare albusurile ci zahar si cu vanilie.


La asamblare ungeti tava cu ulei si captusiti-o cu faina. Aluatul intins subtire se pune in tava so se inteapa din loc in loc. puneti apoi umplutura cu rubarba si dati la cuptor pentru 20 minute. Se aseaza deasupra bezeaua si se mai coace inca 5-10 minute.


Tarta cu rubarba si bezea se lasa sa se raceasca si se taie cu cutitul trecut tot timpul prin apa rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Imi place mult mai mult, gatita astfel, cu cartofi, decat cea cu orez!

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca