Tarta cu samburi de pin si nuci de Pecan

Tarta cu samburi de pin si nuci de Pecan este o reteta simpla. Aceasta tarta mai contine, pe langa samburi de pin si nuci de pecan, alune, zahar, oua si unt moale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul fraged;
  • 180 gr faina
  • sare
  •  70 gr zahar
  • 1 galbenus
  •  120 gr unt rece
  • Pentru aluatul de chec:
  • 100 gr unt moale
  •  100 gr zahar
  • 4 oua
  •  120 gr alone
  • 60 gr faina
  •  200 gr nuci de pecan
  • 100 gr samburi de pin
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Tarta cu samburi de pin si nuci de Pecan se prepara astfel: se amesteca ingredientele pentru aluatul fraged si se framanta bine. Se infasoara apoi in folie si se lasa la frigider 30 de minute. Se intinde apoi o foaie subtire de aluat si se tapeteaza cu ea o forma de tarta. Se pune deasupra o foaie de hartie de copt, peste care se presara fasole boabe. Blatul se coace 20 de minute in cuptorul incins. Separat, se bate untul cu zaharul, pentru aluatul de chec. Se adauga putina sare, ouale, faina si alunele macinate. Se scoate apoi blatul de tarta din cuptor, se indeparteaza fasolea si hartia de copt, dupa care se rastoarna deasupra blatul de chec. Se adauga nucile de pecan, samburii de pin, dupa care se introduce in cuptor la copt, aproximativ 30 de minute.


Se serveste pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Gogosi pufoase

Cornulete cu rahat

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Jacket Potatoes cu Trio Delaco

Un preparat demential la gust ! DE-MEN-TI-AL !!!! Trust me :D

Jacket Potatoes cu Trio Delaco
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca