Tarta de lamaie

Punem biscuitii intr-o punga si ii luam la bataie cu facaletul pana ii strivim complet.Ii rasturnam intr-un vas (preferabil rotund) tapetat cu folie

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti crocanti aromati(am folosit cu ghimbir)
  • 125 gr unt
  • 5 lamai- coaja rasa si zeama
  • o cutie lapte condensat indulcit(400 gr)
  • 250-300 ml smantana lichida(double cream)
  • optional-fructe pt ornat (am folosit blueberries
  • ca erau la reduceri voi puteti orna cu capsuni
  • zmeura
  • sau doar o felie de lamaie)

Mod de preparare

Punem biscuitii intr-o punga si ii luam la bataie cu facaletul pana ii strivim complet.Ii rasturnam intr-un vas (preferabil rotund) tapetat cu folie de aluminiu, turnam untul topit peste ei, amestecam bine si apoi cu dosul lingurii apasam "blatul", nivelam frumos, in asa fel incat sa obtinem o baza ferma.Dam la rece 30 minute.

Intr-un bol radem coaja lamailor, turnam zeama lor, adaugam laptele condensat, amestecam, apoi smantana.

Turnam peste baza de biscuiti, nivelam si dam la rece cateva ore ca sa se intareasca.


Cand dorim sa servim, scoatem tarta complet din tava, cu tot cu folie, pt ca e mai simplu de taiat pe un plan drept. Decoram cu fructele pe care le avem, sau pur si simplu cu o felie de lamaie .

Este cremoasa, aromata ,cu un gust pronuntat de lamaie

Pofta buna!

Reteta Lemon Tart (Tarta de lamaie) propusa de Anna Foster

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca