Tarta de piersici si migdale

1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piersici
  • 200 ml de vin dulce
  • 100 g zahar tos
  • sucul de la o lamaie
  • Pentru umplutura: 75 g de migdale fara coaja
  • 100 g alune de padure fara coaja
  • 150 g de unt fara sare
  • 100 g zahar tos
  • 3 oua batute
  • 75 g faina
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul de 24 cm.

2. Se inteapa aluatul cu o furculita si se lasa sa se stea 20 minute. Intre timp se incinge cuptorul la 160 grade Celsius.

3. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se coace 20 minute pana cand aluatul capata o culoare aurie.

4. Se unge aluatul cu albus apoi se intoarce si se mai lasa in cuptor inca 2 minute. Se scoate si se lasa la racorit.

5. Se taie fiecare piersica in 6 bucati.

6. Se incalzesc intr-o cratita mare la foc mediu vinul, zaharul, sucul de lamaie si 100 ml de apa pana cand zaharul s-a dizolvat complet.

7. Se da in clocot, se da flacara pe mic si se adauga bucatile de piersica.

8. Se lasa la clocotit aproximativ 10 minute, pana cand piersicile s-au inmuiat.

9. Se scot piersicile si se lasa la racorit. Se fierbe restul de sirop pana cand raman aproximativ 6-8 linguri de lichid.

10. Pentru umplutura: se toaca marunt migdalele si alunele.

11. Se bat cu mixerul untul si zaharul pana se obtine o crema.

12. Se toarna treptat ouale batute, amestecand cu grija.

13. Se presara migdalele si alunele tocate, faina si coaja de lamaie si se amesteca pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.

14. Se rastoarna umplutura peste tarta si se niveleaza. Se aranjeaza deasupra bucatile de piersica si se da la cuptor 30 minute pana cad se rumeneste tarta.

15. Dupa ce se scoate din cuptor, tarta se unge cu sirop.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Un preparat rapid, nu foarte costisitor și la îndemana oricui vrea să mănânce sănătos. Chiar și...

Pate din alune/nuci caju si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii