Tarta cu capsune

Tarta cu capsune este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu capsuni aveti nevoie de 200 g capsuni, firsca, zahar, faina si oua.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 2 oua
  • * 2 linguri de zahar
  • * 2 linguri de faina
  • * 2 linguri de apa
  • * 1 lingura de ulei
  • * 1/2 lingurita praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema de capsuni:
  • * 200 g capsuni
  • * 2oo ml frisca lichida
  • * 1 iaurt de capsuni ( mic )
  • * 1 lingura zahar pudra ( optional daca o vreti mai dulce)
  • * Pentru decor:
  • * frisca
  • * capsuni

Mod de preparare

Tarta cu capsune este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu capsuni se bat mai intai albusurile spuma. Se adauga si un varf de cutit de sare. Bateti pana e de doua ori mai mult in bol decat la inceput.

Cand spuma e aproape gata se pune zaharul, galbenusurile unul cate unul, uleiul, apa, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.

Masa obtinuta se pune intr-o tava rotunda, captusita cu faina si ulei sau de preferinta cu hartie cerata. Blatul pentru tarta cu capsune se pune in cuptorul incins pentru circa un sfert de ora.

In tot acest timp ne ocupam de crema. Capsunele spalate si curatate se zdrobesc cu ajutorul unui blender sau cu furculita. Se adauga zahar dupa gust. Bateti frisca bine iar apoi amestecati-o cu capsunele si iaurtul.

Crema se tine la rece o jumatate de ora dupa care se intinde peste blatul insiropat cu sirop de capsune.


Tarta cu capsune se orneaza cu frisca si capsune si se da la rece cateva ore inainte de a fi servita.
Alte retete de prajituri recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...