Tarta cu capsune

Tarta cu capsune este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu capsuni aveti nevoie de 200 g capsuni, firsca, zahar, faina si oua.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 2 oua
  • * 2 linguri de zahar
  • * 2 linguri de faina
  • * 2 linguri de apa
  • * 1 lingura de ulei
  • * 1/2 lingurita praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema de capsuni:
  • * 200 g capsuni
  • * 2oo ml frisca lichida
  • * 1 iaurt de capsuni ( mic )
  • * 1 lingura zahar pudra ( optional daca o vreti mai dulce)
  • * Pentru decor:
  • * frisca
  • * capsuni

Mod de preparare

Tarta cu capsune este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu capsuni se bat mai intai albusurile spuma. Se adauga si un varf de cutit de sare. Bateti pana e de doua ori mai mult in bol decat la inceput.

Cand spuma e aproape gata se pune zaharul, galbenusurile unul cate unul, uleiul, apa, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.

Masa obtinuta se pune intr-o tava rotunda, captusita cu faina si ulei sau de preferinta cu hartie cerata. Blatul pentru tarta cu capsune se pune in cuptorul incins pentru circa un sfert de ora.

In tot acest timp ne ocupam de crema. Capsunele spalate si curatate se zdrobesc cu ajutorul unui blender sau cu furculita. Se adauga zahar dupa gust. Bateti frisca bine iar apoi amestecati-o cu capsunele si iaurtul.

Crema se tine la rece o jumatate de ora dupa care se intinde peste blatul insiropat cu sirop de capsune.


Tarta cu capsune se orneaza cu frisca si capsune si se da la rece cateva ore inainte de a fi servita.
Alte retete de prajituri recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor...

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca