Tarte cu struguri si crema de migdale

Tartele cu struguri si crema de migdale sunt delicioase. Pentru a prepara aceste tarte aveti nevoie de unt, oua, faina, lapte si vanilie.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g pudra de migdale
  • 1 ou
  • boabe de struguri

Mod de preparare

Tartele cu struguri si crema de migdale sunt delicioase. Pentru a prepara crema pentru tarta cu fructe se mixeaza untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.

Pentru a prepara aluatul se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.

Se ung formele de tarte cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se garnisesc apoi cu aluat si se umplu cu cate o lingurita cu crema. Deasupra se aseaza boabe de struguri intregi sau taiate in jumatate si fara samburi. Tartele se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Cat sunt inca fierbinti se scot usor din forme.


Tartele cu struguri si crema de migdale se servesc dupa ce s-au racit.

Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca