Tiramisu reţetă cu fructe

• mixati galbenusurile cu zaharul pudra cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, la viteza maxima, pana

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • lime 1 buc
  • oua 3 buc
  • zahar pudra 3 linguri
  • mascarpone 250 g
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar tos 3 linguri
  • un praf de sare
  • piscoturi 200 g
  • capsuni 300 g
  • Sirop:
  • lime 1 buc
  • portocala 1 buc
  • apa 100 ml
  • extract de vanilie o lingurita
  • zahar pudra 1 lingura

Mod de preparare

• mixati galbenusurile cu zaharul pudra cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, la viteza maxima, pana se intaresc si devin spumoase
• amestecati apoi cu mascarpone rece, putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica
• adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor
• mixati albusurile separat, cu un praf de sare, tot cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender. Cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare
• adaugati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa
• insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec)
• taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de piscoturi insiropate si la final restul de crema
• ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde
• lasati tiramisu la frigider cateva ore.
Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca