Tiramisu reţetă cu rabarbura

Tiramisu reţetă cu rabarbura se prepara usor. Gasiti reteta de tiramisu cu rabarbura, pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • sare
  • 200 gr zaahr
  • 100 gr faina
  • 700 gr rabarbura
  • 1 pastaie vanilie
  • 50 gr dulceata de capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite amidon
  • 5 linguri lichior de migdale
  • 1 lamaie
  • 500 gr mascarpone
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Aceasta reteta de tiramisu se prepara usor. Petru a prepara tiramisu se separa 4 oua, se bat albusurile cu sare, iar galbenusurile cu 100 gr zahar si 2 linguri apa calda. Se asaza deasupra albusurile batute, apoi se cerne faina si se inglobeaza ambele cu atentie. Se asaza compozitia pe o tava cu hartie de copt si se coace 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna blatul pe un prosop de bucatarie, Se desprinde hartia de copt de pe fund.

Se lasa sa se raceasca blatul. Separat, se curata rabarbura si se taie bucati. Se cresteaza pastaia de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Se pun ambele la fiert cu rabar bura, 50 gr zahar, 100 ml apa, dulceata si zahar vanilat. se dizolva amidonul in putina apa si se adauga compozitia de rabarbura. Se lasa la fiert cca 2 minute. Se indeparteaza pastaia de vanilie si se lasa la racit compozitia de rabarbura. Se decupeaza cu un pahar 24 de cercuri din aluatul de pandispan si se stropesc cu lichior. Se bat 4 oua cu 50 gr zahar, coaja rasa si sucul de la o lamaie. Se inglobeaza apoi mascarpone. In pahare se asaza straturi alternative de blat si compot de rabarbura, dupa care se da la frigider cca 3 ore.


Tiramisu se serveste pudrat cu cacao.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu branza si leurda

Paine cu branza si leurda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca