Tiramisu reţetă adaptata

Tiramisu reţetă adaptata este clasicul desert tiramisu ce imbraca haine de sarbatoare cu arome de turta dulce si vin fiert. Se prepara la fel de usor ca orice alta reteta de Tiramisu reţetă originala, dar are savoarea sarbatorilor de Craciun.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g mascarpone
  • 150g branza de vaci
  • 3-4 linguri de lapte
  • 2 linguri rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita cacao
  • 8-10 turte dulci
  • 150ml vin fiert (racit)
  • cacao

Mod de preparare

Mascarpone se amesteca impreuna cu branza de vaci, laptele, romul, zaharul vanilat si cacao. Se taie fasii turta dulce si se insiropeaza cu fin fiert si racit.

Intr-o forma de chec se aseaza alternativ straturi de turta dulce si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Tiramisu de Craciun se pudreaza cu cacao din abundenta dupa care se da la frigider pentru cel putin 3 ore.


Tiramisu de Craciun se serveste felii si se pastreaza la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de spanac cu leurda

Noroc cu provocarile, ca asa mai descopar si eu retete super bune:)))Pentru ca supa s-a dorit de post nu am folosit stok/supa...

Supa crema de spanac cu leurda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca