Tiramisu la pahar

Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 pișcoturi cu cacao
  • 200 ml cafea neagră
  • 100 gr ciocolată
  • 100 gr smântână lichidă
  • 100 gr mascarpone
  • 50 gr zahăr pudră
  • 50 ml amaretto
  • 300 gr smântână grasă
  • cacao

Mod de preparare

Aceasta varianta este fără ouă. Dacă doriți, puteți pregăti crema în funcție de gustul vostru.

Se pregătește o cafea neagră (intensa, fără zahăr).

Se topește ciocolata impreuna cu smântâna lichidă. Se omogenizează, apoi lasa la temperat.

Smântâna se mixează bine până devine pufoasă și aerată. Se adaugă zahărul, se mixează bine, apoi se adaugă brânza mascarpone. La final, se adaugă lichiorul. Se omogenizează.

Se pregătesc 6 forme potrivite, preferabil din sticlă.

Se rup și se pun câte 2 pișcoturi în fiecare pahar. Se însiropează bine cu cafea. Urmează un strat de cremă de ciocolată.

Crema de brânză se pune într-un poche și se spriteaza în fiecare pahar. Se pudrează cu cacao.

Se dau la rece până la servire.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de fructe de padure

M-am tot gândit ce desert să fac. Chiar dacă a fost o zi minunată de toamnă,nu prea am avut chef să mă complic...

Desert eclere cu crema de fructe de padure
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii