Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala este un desert rapid si delicios, adorat in intreaga lume, ce se face din doar 3 ingrediente. Dar noi iti aratam reteta cea mai apropiata de versiunea originala a tiramisu-ului.

Timp pregatire
12 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml espresso
  • 100 ml Amaretto
  • 2 fiole esenta de rom
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar tos
  • 500 gr Mascarponne
  • 100 gr cacao
  • 48 buc piscoturi de sampanie

Mod de preparare

Intai se face crema pentru tiramisu.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si crema ia o culoare alburie. Se bat albusurile pana cand se intaresc. 
(este interzis a se folosi castron din metal la prepararea acestei creme). Crema de branza Mascarponne se mixeaza putin pentru a deveni foarte fina, se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin. Se adauga galbenusurile, albusurile batute si se amesteca usor cu o paleta de silicon. Crema este gata. In continuare se amesteca espresso rece (la temp. camerei) cu lichiorul Amaretto.
Foarte mare atentie la inmuiarea piscoturilor. Mai intai se pregateste o tava dreptunghiulara ( 38  x 30 cm) pe care se presara cacao. Se iau cate doua piscoturi care doar se baga si se scot imediat din siropul espresso facut si se asaza imediat pe tava unul langa altul.

Cand tava a fost in totalitate acoperita cu piscoturi, se asaza jumatate din crema facuta. Se continua cu cealalta jumatate de piscoturi care se asaza in sens invers decat primele, dupa care se pune ultima parte de crema. Se modeleaza marginile pentru a arata frumos. Se introduce la frigider cca. 20 minute, dupa care se scoate si se pudreaza cu cacao (inclusiv marginile laterale), dupa care se da la frigider 12 ore.


Tiramisu original se serveste rece portionata dreptunghiular.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca