Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Biscuiti amaretti – 85 g
  • 350 g de mascarpone;
  • Espresso rece – 100 ml
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Cacao – 20 g
  • Ciocolata neagra – 60 g
  • Crema de whiskey – 1,5 linguri
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Zahar – 70 g

Mod de preparare

1. Toarna crema de whiskey in expresso. Expresso trebuie sa fie foarte concentrat si racit. Daca nu ai expresor, o cana de cafea concentrata e la fel de buna... vreo 3 linguri de cafea la o cana.


2. Cu ajutorul unui mixer bate frisca, iar spre final adauga zaharul pudra. Smantana de frisca trebuie sa fie foarte rece pentru a nu se taia.


3. Separat, bate si branza mascarpone, adauga extractul de vanilie si coaja de portocala, si apoi o incorporeaz-o in frisca. In varianta pentru copii, inlocuieste expresso-ul cu cacao cu lapte si nu mai pune crema de whisky.


4. ia biscuitii amaretti si tavaleste-i putin prin amestecul de espresso cu crema de whiskey.


5. la baza pahatului intra 3-4 biscuiti, apoi pune crema, cacao, inca 3-4 biscuiti si iar crema.


Ultimul strat va avea cacao pudra si ceva ciocolata neagra, rasa pe deasupra;


lasa-l 2 ore la frigider. 

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide