Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Biscuiti amaretti – 85 g
  • 350 g de mascarpone;
  • Espresso rece – 100 ml
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Cacao – 20 g
  • Ciocolata neagra – 60 g
  • Crema de whiskey – 1,5 linguri
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Zahar – 70 g

Mod de preparare

1. Toarna crema de whiskey in expresso. Expresso trebuie sa fie foarte concentrat si racit. Daca nu ai expresor, o cana de cafea concentrata e la fel de buna... vreo 3 linguri de cafea la o cana.


2. Cu ajutorul unui mixer bate frisca, iar spre final adauga zaharul pudra. Smantana de frisca trebuie sa fie foarte rece pentru a nu se taia.


3. Separat, bate si branza mascarpone, adauga extractul de vanilie si coaja de portocala, si apoi o incorporeaz-o in frisca. In varianta pentru copii, inlocuieste expresso-ul cu cacao cu lapte si nu mai pune crema de whisky.


4. ia biscuitii amaretti si tavaleste-i putin prin amestecul de espresso cu crema de whiskey.


5. la baza pahatului intra 3-4 biscuiti, apoi pune crema, cacao, inca 3-4 biscuiti si iar crema.


Ultimul strat va avea cacao pudra si ceva ciocolata neagra, rasa pe deasupra;


lasa-l 2 ore la frigider. 

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca