Tort cu mandarine si capsuni

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina si s

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • blat: 3 oua
  • 80 g zahar
  • 30 g unt moale
  • 80 g faina
  • un praf de copt
  • 50 g migdale macinate
  • crema: 500 g capsuni
  • 350 g brinza de vaci
  • 70 g zahar
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 2 oua
  • 4 linguri coniac
  • 10 g gelatina
  • felii de mandarine
  • un plic glazura alba

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit. Ppentru crema, capsunile se taie jumatate sferturi, jumatate cuburi. Galbenusurile se amesteca cu brinza de vaci, zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se pune la muiat si se incorporeaza in crema alaturi de coniac. Se lasa sa se inchege crema. Albusurile se bat spuma tare. Frisca se bate cu un intaritor si se amesteca usor cu albusurile. Cind crema a inceput sa se lege, se pun capsunile cuburi si frisca. Blatul se taie pe 2 niveluri. Se umple tortul cu crema si se da la rece 3 ore. Se decoreaza cu capsunile ramase si cu felii de mandarine. Se toarna peste glazura alba.
Se serveste taiat feii. Este un tort foarte aspectuos si poate fi servit cu ocazia unui eveniment.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...