Torta Nera Galesa (prajitura de casa cu nuci si stafide)

Aceasta reteta de prajitura cu nuci si stafide, are o istorie interesanta si poate fi facuta si cu fructe uscate. Puteti folosi un amestec de nuci, alune si migdale si fructe uscate dupa gust.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de alune
  • migdale sau nuci (sau un amestec din toate 3)
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana fructe uscate (optional)
  • 1 cana rom
  • 125g unt la temperatura camerei
  • 150g zahar brun
  • 5 oua
  • 2 linguri melasa
  • 3 linguri miere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 1 steluta de anason
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300g faina
  • 80g zahar pudra
  •  

Mod de preparare

1. In primul rand inainte cu o zi sa faceti acest tort trebuie sa puneti la inmuiat fructele uscate, nucile si stafidele in rom impreuna cu steluta de anason, peste noapte. Daca nu, doua ore cel putin.

2. Preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Mixati untul impreuna cu zaharul brun pana cand devine spumos si zaharul s-a topit. Adaugati pe rand cele 5 galbenusuri, amestecand dupa fiecare, melasa si mierea.

3. Amestecati faina impreuna cu scortisoara si cuisoarele macinate, praful de copt si adaugati la amestecul de galbenusuri alternand cu romul ramas. Adaugati si fructele, nucile si stafidele.

4.Intr-un alt bol curat bateti cele 5 albsusuri impreuna cu zaharul pudra pana cand s-a dizolvat si albusurile sunt tari.

5. Adaugati albusurile la amestecul de galbenusuri, amestecand incet de jos in sus.

6. Turnati aluatul intr-o tava potrivita pentru cuptor (tarta sau chec) si lasati pana cand trece testul cu scobitoarea.


Prajitura de casa cu nuci si stafide se serveste rece. Poate fi pastrata in folie alimentara la frigider, gustul ei devenind mai bun pe masura ce trece timpul.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca