Trifle englezesc cu cirese

Trifle-ul este un desert englezesc consacrat. Il veti gasi in diferite variante, dar desertul original este cu crema facuta acasa, cu cirese si pandispan.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g pandispan
  • 300g cirese
  • 6lg lichior de cirese
  • 500ml crema englezeasca
  • 500ml frisca lichida
  • migdale

Mod de preparare

Clasicul desert englezesc, trifle-ul poate fi pregatit in portii individuale sau intr-un bol mai mare. Aceasta reteta de trifle contine si lichior de cirese, dar daca doresti sa il servesti si copiilor poti renunta la lichior.

Prepara pandispanul dupa indicatiile din reteta, sau cumpara un blat de pandispan. Pregateste si crema englezeasca, ti-o recomand pe cea facuta acasa in detrimentul celei cumparate.

Aseaza pe fundul vasului in care alegi sa prepari desertul, blatul de pandispan maruntit sau taiat felii. Spala ciresele si scoate-le samburii, si aseaza-le uniform deasupra blatului, pana il acopera. Apasa bine cu furculita ca sa iasa sucul din ele, dupa care stropeste-le cu lichiorul de cirese. Adauga crema englezeasca, tot in strat generos, dupa care incheie cu un strat de frisca proaspat batuta, pe care o poti aranja cu un posh.


Trifle-ul englezesc cu cirese se servese rece si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Se decoreaza cu migdale prajite si cu fructe proaspete.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus...

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca