Trifle-ul este un desert englezesc consacrat. Il veti gasi in diferite variante, dar desertul original este cu crema facuta acasa, cu cirese si pandispan.
Clasicul desert englezesc, trifle-ul poate fi pregatit in portii individuale sau intr-un bol mai mare. Aceasta reteta de trifle contine si lichior de cirese, dar daca doresti sa il servesti si copiilor poti renunta la lichior.
Prepara pandispanul dupa indicatiile din reteta, sau cumpara un blat de pandispan. Pregateste si crema englezeasca, ti-o recomand pe cea facuta acasa in detrimentul celei cumparate.
Aseaza pe fundul vasului in care alegi sa prepari desertul, blatul de pandispan maruntit sau taiat felii. Spala ciresele si scoate-le samburii, si aseaza-le uniform deasupra blatului, pana il acopera. Apasa bine cu furculita ca sa iasa sucul din ele, dupa care stropeste-le cu lichiorul de cirese. Adauga crema englezeasca, tot in strat generos, dupa care incheie cu un strat de frisca proaspat batuta, pe care o poti aranja cu un posh.
Trifle-ul englezesc cu cirese se servese rece si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Se decoreaza cu migdale prajite si cu fructe proaspete.
Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus...
Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumatOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj