Triunghiuri cu alune

Faina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste in doua, netezind cu maini

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 ou
  • 1 lingura apa
  • 100g unt
  • 3 linguri gem caise
  • 150g unt
  • 125g zahar
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri apa
  • 300g alune
  • 1 plic Glazura de ciocolata

Mod de preparare

Faina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste in doua, netezind cu mainile. Se intinde pe o tava unsa si se da la cuptor 30-40 minute. Se unge aluatul cu gem de caise.

Umplutura: untul, zaharul tos, cel vanilat si apa se incalzesc usor, se amesteca continuu pana se dizolva dupa care se adauga alunele macinate si se lasa la racit. Se intinde uniform umplutura pe aluat

Se da la copt la2-3 trepte aprox. 180 de grade timp de 25-30 min.

Dupa aia se taie triunghiuri, se prepara glazura si se inmoaie colturile.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Ce ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa