Triunghiuri cu alune

Faina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste in doua, netezind cu maini

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 ou
  • 1 lingura apa
  • 100g unt
  • 3 linguri gem caise
  • 150g unt
  • 125g zahar
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri apa
  • 300g alune
  • 1 plic Glazura de ciocolata

Mod de preparare

Faina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste in doua, netezind cu mainile. Se intinde pe o tava unsa si se da la cuptor 30-40 minute. Se unge aluatul cu gem de caise.

Umplutura: untul, zaharul tos, cel vanilat si apa se incalzesc usor, se amesteca continuu pana se dizolva dupa care se adauga alunele macinate si se lasa la racit. Se intinde uniform umplutura pe aluat

Se da la copt la2-3 trepte aprox. 180 de grade timp de 25-30 min.

Dupa aia se taie triunghiuri, se prepara glazura si se inmoaie colturile.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...