Se framinta repede un aluat (din faina, unt, smintina si sare) si se da la rece 2-3 ore. Se intinde o foaie groasa de 5 mm, care se taie in patratele.
Se framinta repede un aluat (din faina, unt, smintina si sare) si se da la rece 2-3 ore. Se intinde o foaie groasa de 5 mm, care se taie in patratele. Acestea se umplu cu marmelada fina si se indoaie, in forma de triunghiuri. Se ung deasupra cu ou batut si se presara nuci tocate, amestecate cu zahar. Se aseaza intr-o tava presarata cu faina si se coc la foc potrivit 15-20 minute.
Cand vine vorba de placinte sau tarte sarate, ai mei nu dau inapoi deloc! Sub diverse combinatii, cu ingrediente mereu la...
Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura