Turnuletele SAREI

Clatite: ee amesteca faina si cu lapteleSe adauga ouale, sarea si zaharul vanilat. Se lasa compozitia sa se odihneasca 30 minute Intre timp se spala d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Clatite: 100g faina
  • 200ml lapte
  • 2oua
  • un varf de sare
  • 1pliculet zahar vanilat
  • Crema cu aroma de trandafir: 200ml lapte
  • 150g smantana lichida
  • 2 oua
  • 30g amidon de porumb
  • 70g zahar
  • 3 lingurite apa de trandafiri
  • In plus: 50g ciocolata amara
  • 50g ciocolata cu lapte
  • Pt decorare: petale de trandafiri
  • 1 albsus
  • zahar tos fin
  • zahar pudra

Mod de preparare

Clatite: ee amesteca faina si cu lapteleSe adauga ouale, sarea si zaharul vanilat. Se lasa compozitia sa se odihneasca 30 minute

Intre timp se spala delicat frunzele de trandafiri, se usuca se pensuleaza cu albus batut, se dau prin zahar tos fin si se lasa la uscat.

Se topeste putin unt in tigaie si se fac patru clatite.

Se decupeaza cu un pahar cu diametru 8-10cm (depinde cat de mari sunt clatitele).

Se topesc cele doua feluri de ciocolata si se pensuleaza cu ciocolata 10 cercuri.

Se lasa sa se intareasca ciocolata si intre timp se prepara crema cu aroma de trandafiri

Crema cu aroma de trandafiri: smantana se amesteca cu laptele.

Se pastreaza o treime si 2/3 se pun pe foc.

In treimea ramasa se adauga amidonul, ouale si zaharul si se amesteca cu compozitia de lapte si smantana fierbinte amestecand constant.

Se pune iar totul pe foc pana la punctul de fierbere si cand devine o crema densa se indeparteaza,

Se lasa un pic sa se raceasca si se adauga apa de trandafiri

Apoi se trece la asamblarea turnuletelor

Se incepe cu un disc de ciocolata peste care se adauga crema apoi alt disc de ciocolata, se adauga crema si deasupra se pune un disc normal.

Se decoreaza cu petalele de trandafiri preparate anterior si se pudreaza dupa dorinta.
Reteta Turnuletele SAREI a fost propusa de dora m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii