Turnuri de bezea cu zmeura

Turnurile de bezea cu zmeura sunt foarte gustoase si simplu de preparat. Gasiti aceasta reteta de prajitura pe culinar.ro, alaturi de alte retete cu fructe.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingura amidon
  • 3 linguri sirop de zmeura
  • 100 gr zmeura
  • 200 gr frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr mascarpone

Mod de preparare

Turnurile de bezea cu zmeura sunt foarte gustoase si simplu de preparat. Pentru a prepara aceasta reteta se bat albusurile cu zaharul tos. Se cern zaharul pudra si amidonul si se toarna siropul de zmeura. Se asaza compozitia de bezele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace apoi timp de cca 4 ore, la cuptorul pregatit. Se scoate din cuptor foaia de bezea, se lasa la racit, apoi se taie in 48 de patratele. Se paseaza fructele impreuna cu 25 gr zahar si se strecoara piureul obtinut. Se bate frisca impreuna cu zahar vanilat si se inglobeaza in mascarpone. Se asambleaza mini-tortulete, suprapunandu-se cate 4 bucatele de bezea, piure de zmeura si crema de mascarpone, alternativ.


Bezelele se decoreaza cu boabe de zmeura proaspete.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii