"Turo Rudi"

Se freaca bine branza, smantana, zaharul si zaharul vanilat, plus coaja de portocala. Gelatina se fierbe in apa conform indicatiilor de pe pachet, dup

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. branza de vaci nesarata (dulce)
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 2 litri smantana
  • 1 pachetel
  • gelatina pt gatit
  • putina coaja rasa de portocala
  • ciocolata amaruie menaj pt final

Mod de preparare

Se freaca bine branza, smantana, zaharul si zaharul vanilat, plus coaja de portocala. Gelatina se fierbe in apa conform indicatiilor de pe pachet, dupa care se amesteca in compozitia de branza frecata si se omogenizeaza bine. Pasta obtinuta se modeleaza in cilindre groase de circa 1 cm diametru si 8 - 10 cm lungime si se lasa la frigider pt 3 ore. Atentie, cilindrele astfel obtinute nu trebuiesc congelate, ci doar tinute la rece pana devin tari. Se scot din frigider si se imbraca in ciocolata topita, lasandu-se apoi sa se raceasca glazura de ciocolata. Optional se poate forma cilindrele avand partea de sus "taita" si se poate aplica un strat consistent de gem pe ele (gem de caise, capsuni e cel mai gustos). Si aceste cindre se imbraca la fel in ciocolata amaruie si se servesc gata racite.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Steaua (1000 retete)

Cred ca e cel mai frumos tort pe care l-am facut vreodata! Nu ca as fi facut prea multe :))), Ii multumesc Lauritei ca m-a...

Tort Steaua (1000 retete)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca