Turta dulce fara miere

Se arde zaharul intr-o cratita si se stinge cu apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si sarea pana cand amestecul devine o crema. Se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • vanilie
  • sare
  • 500 g faina
  • 1 praf de scortisoara
  • 4 cuisoare pisate
  • bicarbonat

Mod de preparare

Se arde zaharul intr-o cratita si se stinge cu apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si sarea pana cand amestecul devine o crema. Se adauga in crema de galbenusuri faina si siropul de zahar ars. Se amesteca din nou bine cu lingura de lemn si apoi se pun scortisoara, bicarbonatul si cuisoarele. La sfarsit, se inglobeaza albusurile batute spuma. Se amesteca foarte usor si se toarna compozitia in forma de chec tapetata. Se coace la foc potrivit, timp de 1 ora.
Se serveste rece si se pudreaza cu zahar.

Alte retete recomandate:

Turta dulce

Tarte cu mere

Tarta cu fructe

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu ciuperci

Pulpe de pui cu ciuperci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca