Valurile Dunarii

Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost a

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 6 oua
  • vanilie
  • 300 gr. faina
  • 1/2 pacet de praf de copt
  • 100 gr. migdale macinate
  • 100 gr
  • Nutella
  • visine din compot (un bocan mare)
  • Crema: 2 pachete de budinca de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 300 gr. unt
  • Glazura: 200 gr. Nutella
  • 25 gr. grasime de cocos (Palmin)
  • 2 linguri de rom. sau
  • pentru cine nu doreste sa faca glazura
  • se poate lua cuvertura de ciocolata de lapte

Mod de preparare

Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.
Amestecul se imparte in doua parti egale, prima parte se pune intr-o tava care este invelita cu hartie de pergament, iar a doua parte se amesteca cu Nutella. Se toarna si aceasta in tava si se amesteca putin. Deasupra se pun visinele.

Aluatul se coace la 180 grade Celsius timp de 40-45 de minute.

Crema: din cele 750 ml de lapte se iau 4-5 linguri si se amesteca cu praful de budinca si si 4 linguri de zahar. Se face o budinca, iar cand e gata se lasa sa se raceasca ceva timp si se amesteca cu 300 gr de unt care a fost in prealabil batut ca o spuma.

Crema se pune peste aluatul care a fost putin insiropat cu ceva sirop de pe visine.

Glazura: 200 gr. Nutella, 25 gr. de grasime de cocos (Palmin), se freaca pe o baie de aburi pana se topeste. Glazura se intinde pe prajitura si apoi se lasa pana a doua zi la rece.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa