Se curata nucile si se pun pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Se amesteca de 2-3 ori si, cind sint fierbinti, se freaca
Se curata nucile si se pun pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Se amesteca de 2-3 ori si, cind sint fierbinti, se freaca miezul de nuca intre palme, pentru ca acesta sa se curete de cojile uscate. Intr-un vas smaltuit, se pun albusurile batute spuma tare, adaugind zaharul si zeama de lamiie (toate odata). Se continua sa se bata amestecul cu telul, pastrind vasul pe plita fierbinte, pe flacara mica, peste care s-a pus o placa metalica. Cind spuma se tine in tel, fara sa mai cada, este gata. Intre timp, se pune pe foc mic mierea sa se incalzeasca si se toarna peste albus, dar se bate tare amestecul cu telul 10 minute. Compozitia se umfla ca o spuma moale, pentru ca mierea subtiaza albusul, ce se va intinde ca o coarda. Cind spuma isi pastreaza forma, se ia vasul de pe foc si se pune zaharul vanilat si nucile. Compozitia se intinde in strat de 2 cm, cit este calda, pe foi, deasupra se pune o alta foaie si se presara usor cu palma. Dupa 2-3 zile, se taie alvita in romburi sau in patrate.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa