Nuca se piseaza. Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150g de zahar, la care se adauga mie
Nuca se piseaza. Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150g de zahar, la care se adauga mierea si un plic de zahar vanilat. Separat se amesteca nucile cu pesmetul, 1 plic de zahar vanilat si restul de zahar, formand astfel umplutura. Se ia cate o foaie de placinta, se unge cu mixtura din ulei si unt, se impatureste de 3-4 ori, astfel incat sa se obtina o foaie de 10-12 cm latime. La unul din capete se pune din umplutura de nuci si se impatureste in colturi, obtinandu-se forme triunghiulare. Se ung cu putin ulei si unt si se introduc la cuptor pentru circa 30 de minute la foc potrivit. Cu 5 minute inainte de a fi scoasa de la cuptor, peste baclava se toarna siropul.
Se serveste pe farfuriute cu decor la alegere.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa