Batoane cu cereale

Pentru mine, batoane delicioase cu cereale, susan, stafide aurii, coaja de citrice si miere sunt o gustare cu aroma de vacanta.

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g fulgi de grau
  • 60 g fulgi de ovaz
  • 3 linguri seminte de susan rumenite
  • 2 linguri stafide aurii
  • Coaja de portocale si de lamaie (tinute in zahar la borcan)
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 varf de lingurita cu sare

Mod de preparare

Puteti folosi cerealele care va plac, eu am avut fulgi de grau si de ovaz. Acestea sunt usor fade, de aceea am ales sa le rumenesc intr-o tigaie (fara ulei sau altceva). Sunt mult mai gustoase rumenite. Se da tigaia de pe foc.

Separat, intr-o craticioara, se pun pe foc mic, untul cu zaharul, un praf de sare si mierea si se lasa pana se topeste zaharul, apoi se da de pe foc si se toarna peste cereale. Se adauga si seminte de susan rumenite, daca nu le aveti pregatite, le puteti rumeni cu cerealele (in plus, semintele de susan sunt mai usor digerate de organism daca sunt rumenite). Eu am o cutiuta in care pastrez semintele de susan prajite si le folosesc la diferite prajituri, cand am nevoie. Se adauga stafidele, coaja de portocala si de lamaie si alte seminte care va plac, se amesteca si se toarna intr-o tava, pe foaie de copt, intr-un strat mai gros.

Se da la cuptor cam 10 minute, la foc potrivit.

Se lasa la racit, apoi se taie cu grija in batoane.

Sfat: batoanele se pot faramita si se pot adauga in iaurt.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/batoane-cu-cereale.html

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare aromata cu vinete si pui

Mancare aromata cu vinete si pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca