Mere umplute

Daca vrei sa realizezi ceva deosebit cu mere iti recomand merele umplute. Un desert rustic, grozav, numai bun sa-ti incalzeasca sufletul intr-o seara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere
  • nuci
  • zeama de lamaie
  • margarina sau unt
  • scortisoara
  • cardamom
  • zahar vanilat
  • miere de albine
  • visine din dulceata- toate in cantitatile dorite de fiecare

Mod de preparare

Daca vrei sa realizezi ceva deosebit cu mere iti recomand merele umplute. Un desert rustic, grozav, numai bun sa-ti incalzeasca sufletul intr-o seara rece. Merele se spala, se golesc de casuta semintelor si de o parte din interior, asigurandu-ne ca ramane destul loc pentru umplutura. Este preferabil sa nu fie decojite, pentru ca in coaja concentratia de vitamine si minerale este dubla fata de cea din pulpa. Se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se inteapa coaja din loc in loc cu o scobitoare- evitand astfel explozia merelor in cuptor. Se umple fiecare mar cu: putin unt sau margarina, visine din dulceata si amestec de nuci taiate marunt, zahar vanilat, scortisoara si cardamom. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pentru 25-30 minute.


Se servesc fierbinti, stropite din belsug cu miere de albine . Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Este cel mai bun tiramisu pe care l-am...

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca