Prajitura cu foi cu miere

Cele 3 oua se amesteca cu zaharul, mierea si celelate ingrediente, iar aluatul rezultat se imparte in 3 (daca mai este nevoie de faina, se mai poate a

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi: 250 g zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 3 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 500 g faina
  • 50 g nuci macinate (pot fi prajite putin)
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lamiie
  • coaja de lamiie rasa
  • vanile
  • Crema: 800 g smantana
  • 150 g zahar
  • zahar vanilat
  • 150 g nuci macinate (putin prajite inainte)

Mod de preparare

Cele 3 oua se amesteca cu zaharul, mierea si celelate ingrediente, iar aluatul rezultat se imparte in 3 (daca mai este nevoie de faina, se mai poate aduga). Foile se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.
Crema: din smantana, zahar si zahar vanilat se face o frisca la care se aduga nuca prajita si macinata. Frisca se pune intre foi (care nu trebuie insiropate), ultima foaie se pudreaza cu zahar pudra si vanilat. Peste foi se asaza o greutate.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...