petraru alis - Rețete

Cornulete cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu nuca

Se amesteca toate ingredientele, se fac cornulete-bastonase indoite. Se coc la foc potrivit. Se pudreaza cat sunt fierbinti...

Cornulete cu nuca
Rulada cu nuca
Prajituri

Rulada cu nuca

Se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, nuca si la final se amesteca usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul...

Rulada cu nuca
Fursecuri
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri

Se amesteca toate ingredientele, se intinde o foaie si se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se dau prin...

Fursecuri
Forme
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Forme

Se amesteca ingredientele, se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se presara...

Forme
Prajitura cu branza
Prajituri

Prajitura cu branza

Foile: Se freaca cele 2 oua cu zaharul si apoi se adauga restul de ingrediente, se imparte aluatul in 2 si se intind foi. Se...

Prajitura cu branza
Prajitura cu nuca si gem de caise
Prajituri

Prajitura cu nuca si gem de caise

Aluatul rezultat din amestecarea ingredientelor se imparte in doua parti. Dintr-una se face o foaie care se pune in tava unsa...

Prajitura cu nuca si gem de caise
Cornulete cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu nuca

Se fac cornulete (bastonase indoite) care se coc la foc potrivit. Se pudreaza fierbinti cu zahar pudra.

Cornulete cu nuca
Mandica
Prajituri

Mandica

Foile: Se amesteca toate ingredientele astfel incat sa iasa un aluat potrivit de moale. Se imparte aluatul in 4 parti egale,...

Mandica
Negresa
Prajituri

Negresa

Negresa este un desert delicios, pufos, umed, ce poate fi consumat cu succes dimineata la cafea, ori langa ceai sau un glob...

Negresa
Reteta nemteasca
Mancaruri cu cartofi

Reteta nemteasca

Se curata cartofii si se taie cubulete ca pt piure, se fierb si spaghetele. Intr-un castron, se pun cartofii, spaghetele,...

Reteta nemteasca
Prajitura cu portocale
Prajituri

Prajitura cu portocale

Blatul: Se bat albusurile tare, se adauga zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente Crema: Se fierb pe aburi...

Prajitura cu portocale
Prajitura glazurata
Prajituri

Prajitura glazurata

Aluatul: Se freaca zaharul cu untul, apoi se adauga restul de ingrediente. Se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu...

Prajitura glazurata
Martipan
Prajituri

Martipan

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra, cacaoa si nucile. Pe masa se pune o folie de ceofan umezit. Se...

Martipan
Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)

Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un...

Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)
Pasta de peste
Aperitive cu peste

Pasta de peste

Se scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta.

Pasta de peste
Prajitura caramel
Prajituri

Prajitura caramel

Foile: Aluatul rezultat se imparte in 6 foi,care se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina, la foc iute...

Prajitura caramel
Prajitura cu foi cu miere
Preparate cu miere

Prajitura cu foi cu miere

Cele 3 oua se amesteca cu zaharul, mierea si celelate ingrediente, iar aluatul rezultat se imparte in 3 (daca mai este nevoie...

Prajitura cu foi cu miere
Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in otet (la rece)
1
Conserve in otet

Gogosari in otet (la rece)

Crocanti si aromati

Gogosari in otet (la rece)
Sos remulat
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos remulat

Sosul remulat este un acompaniament delicios pentru mancaruri de peste, oua si legume. In maioneza se adauga mustarul,...

Sos remulat
Mustar de casa
3
Conserve de iarna

Mustar de casa

Mustar de casa. De mentionat ca nu s-au spart toate bobitele, insa nu ma deranjeaza pentru ca oricum nu intentionam sa arate...

Mustar de casa
Cartofi gratinati
4
Mancaruri cu cartofi

Cartofi gratinati

Este o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.

Cartofi gratinati
Chiftele din conopida
5
Aperitive cu legume

Chiftele din conopida

Conopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...

Chiftele din conopida
Parteneri
Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky

Un tort facut cu drag pntru aniversarea unui tanar de 20 de ani! " Retete de suflet"

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia