Savarina cu sirop de miere

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se face ca o crema, se adauga apoi amestecind mereu coaja si zeama de lamiie, pesmetul, iar la sfirsit albusur

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri pesmet fin (cca 150 gr.)
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamiie
  • coaja unei lamii
  • frisca. Siropul: 200 gr. miere
  • 200 l apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se face ca o crema, se adauga apoi amestecind mereu coaja si zeama de lamiie, pesmetul, iar la sfirsit albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina (forma rotunda). Se coace la foc potrivit, apoi se insiropeaza cu un sirop facut din miere, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple in mijloc cu frisca.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...