Savarina cu sirop de miere

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se face ca o crema, se adauga apoi amestecind mereu coaja si zeama de lamiie, pesmetul, iar la sfirsit albusur

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri pesmet fin (cca 150 gr.)
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamiie
  • coaja unei lamii
  • frisca. Siropul: 200 gr. miere
  • 200 l apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se face ca o crema, se adauga apoi amestecind mereu coaja si zeama de lamiie, pesmetul, iar la sfirsit albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina (forma rotunda). Se coace la foc potrivit, apoi se insiropeaza cu un sirop facut din miere, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple in mijloc cu frisca.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa