Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

Strudelul cu mere este oricum un desert foarte apreciat, dar varianta originala al lui, adica strudelul vienez cu mere si sos de vanilie este incantatoare.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr aluat pentru strudel (foi de placinta)
  • 1 kg mere
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1-2 lingurite de scortisoara
  • 1-2 linguri de zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • Pentru sosul de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 80 gr amidon
  • 30 ml esenta de vanilie (sau baton de vanilie 10 gr)

Mod de preparare

1. Curata merele, taie-le in cubulete sau da-le pe razatoare, adauga zaharul, pesmetul, scortisoara si oul intreg si amesteca bine.

2. Ia 2 foi de strudel, unge-le deasupra cu putin ulei, pune mere peste si ruleaza pe marginea lunga; pune in tava tapetata cu hartie de copt.

3. Unge-le cu ulei, acopera-l cu o folie si lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.

7. Pune strudelul la cuptor si coace-l 30 de minute.

8. Pudreaza-l din belsug cu zahar pudra.

Pentru crema de vanilie se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca constant pana se obtine o crema suficient de moale.


Strudelul vienez cu mere se serveste rece alaturi de crema de vanilie calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv langosi cu branza sarata

Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!...

Aperitiv langosi cu branza sarata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca