Strudelul cu mere este oricum un desert foarte apreciat, dar varianta originala al lui, adica strudelul vienez cu mere si sos de vanilie este incantatoare.
1. Curata merele, taie-le in cubulete sau da-le pe razatoare, adauga zaharul, pesmetul, scortisoara si oul intreg si amesteca bine.
2. Ia 2 foi de strudel, unge-le deasupra cu putin ulei, pune mere peste si ruleaza pe marginea lunga; pune in tava tapetata cu hartie de copt.
3. Unge-le cu ulei, acopera-l cu o folie si lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.
7. Pune strudelul la cuptor si coace-l 30 de minute.
8. Pudreaza-l din belsug cu zahar pudra.
Pentru crema de vanilie se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca constant pana se obtine o crema suficient de moale.
Strudelul vienez cu mere se serveste rece alaturi de crema de vanilie calda.
Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!...
Aperitiv langosi cu branza sarataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj