Crema de Caramel

Crema de caramel este un desert simplu si delicios. Pentru a face aceasta reteta de crema de caramel aveti nevoie de lapte, zahar si oua.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150ml frisca lichida
  • 450ml lapte
  • 4 oua intregi + 1 galbenus
  • 120g de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 150g zahar pentru caramelizat

Mod de preparare

Crema de caramel este un desert simplu si delicios. Pentru a face aceasta reteta se topeste mai intai zaharul.
Cand acesta este lichid se toarna in formele in care urmeaza sa fie pusa crema si se tapeteaza bine peretii acestora.
In alt va se pun la fiert laptele si frisca, in momentul in care au inceput sa fiarba stigem focul si lasa sa se racesca cel putin 30 de minute.
Amestecam ouale cu zaharul si le batem bine cu telul pana ce zaharul s-a topit, in acest moment adugam laptele strecurat peste compozitie. Amestecam bine dupa care turnam compozitia in formele tapetate cu zahar.
Punem formele intr-o tava, iar in tava adugam apa fiarta. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formelor. Crema de caramel se da la cuptor pentru 40-50 de minute.


Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se racesca dupa care le dam la frigider pentru cateva ore.
Inainte de servire crema de caramel se rastoarna pe farfurioare.
Sursa acestei retete este blogul Anita's Kitchen Flavours.
Alte retete de dulciuri recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu broccoli si sos de rosii

Un pranz de post delicios!

Paste cu broccoli si sos de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca