Desert in straturi cu iaurt, jeleu de capsuni si mousse de mascarpone cu espresso

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • biscuiti digestivi – 50 g
  • sirop de agave – 50 ml
  • scortisoara macinata – 1/2 lingurita
  • Pentru stratul de iaurt
  • iaurt grecesc – 200 g
  • seminte de chia – 1 lingura
  • capsuni – 160 g
  • miere – 1 lingura
  • apa – 50 ml
  • gelatina (granule) – 1/2 pachet (5g)
  • Pentru mousseul de mascarpone si espresso:
  • mascarpone – 100 g
  • espresso rece – 40 ml
  • frisca lichida – 80 ml
  • alune caju (crude) – 50 g
  • fulgi de migdale – 50 g
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • Pentru stratul de biscuiti:
  • Pentru Krantz:
  • zahar – 3 linguri

Mod de preparare

• macina biscuitii digestivi in blenderul Oster Reversible, pe viteza 1
• cand acestia s-au macinat, amesteca-i cu siropul de agave si scortisoara
• imparte aceasta compozitie egal in 2 pahare
• amesteca iaurtul cu semintele chia si lasa-le la hidratat in acesta cca 15 min
• pune cate un strat de iaurt cu chia in fiecare pahar
• pune gelatina la hidratat pentru 10 min, in 50 ml de apa
• amesteca la foc mic pana cand toate granulele se vor dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina
• pune capsunile, mierea si gelatina in blenderul Oster Reversible si mixeaza pana obtii o compozitie omogena
• pune acest jeleu in cele doua pahare, peste stratul de iaurt si biscuiti si lasa-le la frigider pentru cca o ora
• intre timp amesteca intr-un castron crema de mascarpone cu espresso-ul rece, folosind o lingura
• pune frisca lichida in blenderul Oster Reversible, porneste-l pe viteza 1 si blendeaza pana ce aceasta s-a inchegat
• amestecati-o apoi cu crema de mascarpone si espresso din castron
• scoate cele 2 deserturi din frigider, iar daca jeleul s-a intarit, pune mascarpone si espresso deasupra si da-le din nou la frigider
• intr-o tigaie, la foc mic, adauga in partea din stanga zaharul si in partea din dreapta alunele caju si fulgii de migdale
• zaharul ar trebui sa se topeasca in acelasi timp in care s-ar rumeni si alunele caju, respectiv fulgii de migdale
• amesteca-le impreuna, folosind o spatula de silicon sau o lingura de lemn si introdu-le in blenderul Oster Reversible
• mixeaza pe viteza mica (pulsand din cand in cand daca este cazul) si odata zdrobite, adauga-le in egala parte peste cele 2 deserturi care s-au inchegat in frigider
• consumati-le reci.

Savurati cu placere!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos