Desert in straturi cu iaurt, jeleu de capsuni si mousse de mascarpone cu espresso

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • biscuiti digestivi – 50 g
  • sirop de agave – 50 ml
  • scortisoara macinata – 1/2 lingurita
  • Pentru stratul de iaurt
  • iaurt grecesc – 200 g
  • seminte de chia – 1 lingura
  • capsuni – 160 g
  • miere – 1 lingura
  • apa – 50 ml
  • gelatina (granule) – 1/2 pachet (5g)
  • Pentru mousseul de mascarpone si espresso:
  • mascarpone – 100 g
  • espresso rece – 40 ml
  • frisca lichida – 80 ml
  • alune caju (crude) – 50 g
  • fulgi de migdale – 50 g
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • Pentru stratul de biscuiti:
  • Pentru Krantz:
  • zahar – 3 linguri

Mod de preparare

• macina biscuitii digestivi in blenderul Oster Reversible, pe viteza 1
• cand acestia s-au macinat, amesteca-i cu siropul de agave si scortisoara
• imparte aceasta compozitie egal in 2 pahare
• amesteca iaurtul cu semintele chia si lasa-le la hidratat in acesta cca 15 min
• pune cate un strat de iaurt cu chia in fiecare pahar
• pune gelatina la hidratat pentru 10 min, in 50 ml de apa
• amesteca la foc mic pana cand toate granulele se vor dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina
• pune capsunile, mierea si gelatina in blenderul Oster Reversible si mixeaza pana obtii o compozitie omogena
• pune acest jeleu in cele doua pahare, peste stratul de iaurt si biscuiti si lasa-le la frigider pentru cca o ora
• intre timp amesteca intr-un castron crema de mascarpone cu espresso-ul rece, folosind o lingura
• pune frisca lichida in blenderul Oster Reversible, porneste-l pe viteza 1 si blendeaza pana ce aceasta s-a inchegat
• amestecati-o apoi cu crema de mascarpone si espresso din castron
• scoate cele 2 deserturi din frigider, iar daca jeleul s-a intarit, pune mascarpone si espresso deasupra si da-le din nou la frigider
• intr-o tigaie, la foc mic, adauga in partea din stanga zaharul si in partea din dreapta alunele caju si fulgii de migdale
• zaharul ar trebui sa se topeasca in acelasi timp in care s-ar rumeni si alunele caju, respectiv fulgii de migdale
• amesteca-le impreuna, folosind o spatula de silicon sau o lingura de lemn si introdu-le in blenderul Oster Reversible
• mixeaza pe viteza mica (pulsand din cand in cand daca este cazul) si odata zdrobite, adauga-le in egala parte peste cele 2 deserturi care s-au inchegat in frigider
• consumati-le reci.

Savurati cu placere!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii