Feli de punch cu castane

Amestecam ingredientele pentru aluat, adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Il impartim in 3 bucati si coacem 3 foi. Intre ti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 dkg untura
  • 10 linguri lapte
  • 2 dkg bicarbonat de amoniu
  • Faina cat cuprinde
  • Pentru crema de castane:
  • 3 dl lapte
  • 1 plic budinca de frisca
  • 25 dkg margarina
  • 20 dkg zahar pudra
  • 1 pachet pireu de castane
  • Pentru crema de punch:
  • 1 foaie de prajitura maruntita
  • 1 dl rom
  • Gem de caise
  • Pentru glazura:
  • 1 glazura de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Amestecam ingredientele pentru aluat, adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Il impartim in 3 bucati si coacem 3 foi. Intre timp preparam crema de castane: fierbem budinca in lapte, o racim si amestecam continuu sa nu se formeze pielita deasupra. Frecam margarina cu zaharul pudra si pisam pireul de castane, le amestecam si adaugam budinca racita.

Crema de punch: din foile coapte sfaramam una, o stropim cu 1 dl de rom si o amestecam cu cateva linguri de gem de caise. Pe foaia racita turnam prima data crema de punch, apoi crema de castane si punem urmatoarea foaie. Glazuram conform instructiunilor.
Se serveste a doua zi.

Alte retete culinare recomandate

Prajitura cu mere

Placinta cu branza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...