Sufleu cu migdale si frisca

Sufleul de migdale este o reteta usoara si delicioasa. Pentru prepararea ei aveti nevoie de oua, lapte, vanilie, frisca, zahar si migdale.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 baton vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 gr frisca
  • 75 gr zahar
  • 6 albusuri
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml sos de caramel
  • 100 gr fulgi de migdale

Mod de preparare

Acest delicios sufleu de migdale este reteta ideala atunci cand aveti pofta de ceva dulce. Poate constitui desertul preferat al intregii familii, fie ca e zi de sarbatoare sau doar o duminica obisnuita.

Sufleu cu migdale si frisca se prepara astfel: Batonul de vanilie se pune la fiert impreuna cu laptele si frisca. Se lasa 15 minute, apoi se scoate. Se bat la bain-marie galbensurile cu zaharul, apoi se toarna laptele cu vanilia si se amesteca cateva minute, dupa care se lasa la racit. Separat, se bat albusurile cu zaharul pudra. Se toarna compozitia intr-o forma de sufleu si se lasa la copt 1-2 minute, in cuptorul cu microunde, dupa care se rastoarna peste sosul de vanilie.


Se orneaza cu sos de caramel si migdale.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...