Sufleu de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi dubleaza volumul si se transf

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 3 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi dubleaza volumul si se transforma in crema. Se amesteca galbenusurile cu piureul de caise si romul. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in piureul de caise, amestecand cu lingura, de sus in jos. Se pune compozitia in forma tapetata cu unt si pesmet si se baga in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Cand este gata, sufleul se scoate din cuptor, se pudreaza cu restul de zahar si se serveste fierbinte. Alte retete de dulciuri:

Portocale umplute

Crema de iaurt

Tarta cu caise

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!