Sufleu de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi dubleaza volumul si se transf

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 3 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi dubleaza volumul si se transforma in crema. Se amesteca galbenusurile cu piureul de caise si romul. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in piureul de caise, amestecand cu lingura, de sus in jos. Se pune compozitia in forma tapetata cu unt si pesmet si se baga in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Cand este gata, sufleul se scoate din cuptor, se pudreaza cu restul de zahar si se serveste fierbinte. Alte retete de dulciuri:

Portocale umplute

Crema de iaurt

Tarta cu caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta express

Cu totii stim ca pentru a prepara o ciorba de burta necesita mult timp, insa astazi vin cu o varianta mai rapida, de a o gati...

Ciorba de burta express
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca