Sufleu de ciocolata aromat

Se rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se supraincalzeste. Se raceste putin, fara

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 gr. ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 oua mijlocii
  • separate
  • 600 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)
  • 1 lingurita cuisoare pisate
  • Pentru ornat: 150 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)
  • 1/2 lingurita cacao
  • figurine din ciocolata

Mod de preparare

Se rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se supraincalzeste. Se raceste putin, fara ca amestecul sa se intareasca.

Se pune gelatina si 4 linguri de apa fierbinte intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa fierbinte si se amesteca din cind in cind, pina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca, fara a se intari insa. Daca se intareste, totusi, se incalzeste usor, pina se retopeste.

Se tapeteaza cu hirtie pergament o forma de sufleu (pentru a adera mai bine de marginile acesteia, se lipeste cu scotch) cu capacitate de 1,1 litri si se unge usor.

Se bat foarte bine albusurile. Se bat frisca cu galbenusurile pina ce amestecul incepe sa-si pastreze forma.

Se incorporeaza ciocolata si cuisoarele in frisca, apoi albusurile; dupa aceea, gelatina. Se toarna cu lingura in forma si se netezeste suprafata. Se lasa in frigider cel putin 4 ore.

Se indeparteaza scotchul de pe hirtie. Pentru ca sufleul sa aiba marginea cit mai frumoasa, se tine un cutit pe marginea formei si se apasa in sens contrar acesteia, in timp ce se desprinde cu grija de pe hirtie.

Pentru ornat: se pune frisca intr-un cornet prevazut cu un sprit in forma de stea si se traseaza o bordura spiralata. Apoi se cerne cacao si, din loc in loc, se pun figurine din ciocolata.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa