Sufleu de piine

Se taie felii o franzeluta mica si se pune peste ea zahar pudra, scortisoara, unt proaspat si peste toate se toarna lapte fierbinte, cit primeste piin

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 franzeluta mica
  • 1 lingura zahar pudra
  • scortisoara
  • 50g unt
  • lapte
  • 3 oua
  • migdale sau nuci
  • stafide
  • 2 linguri pesmet
  • 25g unt

Mod de preparare

Se taie felii o franzeluta mica si se pune peste ea zahar pudra, scortisoara, unt proaspat si peste toate se toarna lapte fierbinte, cit primeste piinea, ca sa nu se moaie prea mult. Cind s-a racit, se sfarima cu lingura si se trece prin masina. Se adauga o mina de migdale sau nuci pisate, o mina de stafide, galbenusurile si albusurile batute spuma. Se pune totul intr-o forma unsa cu unt, presarata cu pesmet si se da ½ ora la cuptor.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!