Tarta cu branza si afine

Dulciuri cu fructe

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • 1 praf de sare
  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de Amidon
  • 200 ml Smantana dulce
  • 300 g afine

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru blat,se framanta si se formeaza o bila. Se pune intr-o folie alimentara si se da la rece 30 minute. tava de tarta o acoperim cu hartie de copt,punem aluatul intins si dam la cuptor 10 minute. Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,smantana,esenta si zaharul iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se pun albusurile peste branza si se amesteca usor de jos in sus.Amidonul se toarna in ploaie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia de branza peste tarta,punem si afinele putin zdrobite cu o furculita. Se da la cuptor pentru 40 minute. Se serveste rece!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!