Mini tarte cu ananas

Aceste mini tarte sunt un deliciu !

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 50 ml apa rece
  • 120 g unt rece
  • 2 linguri de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 praf de sare
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • cubulete de ananas din compot
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul si praful de sare. Amestecam usor. Adaugam untul rece taiat cubulete. Incorpororam cu varful degetelor untul in faina pana amestecul are textura pesmetului. Adaugam galbenusul de ou si apa. Amestecam usor cu mainile.. Scoatem aluatul pe masa de lucru, presaram putina faina si il framantam putin cat sa devina o bila compacta. Acoperim aluatul cu o folie de plastic si il lasam la frigider pentru 15 minute. Scoatem aluatul din frigider luam din el bucati pe care le modelam in forme de tarte sau intr-o tava de briose asa cum am pocedat eu. Cu ajutorul degetelor modelam bine aluatul si tapetam bine forma. Asa procedam cu toate formele de tarta. Cu o furculita intepam usor baza aluatului. Punem deasupra fiecarei tarte o bucata mica de foaie de copt peste care punem orez. Puteti pune si fasole sau naut. Lasam tartele la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C. Crema: Mixam frisca cu cele 2 plicuri de zahar vanilat. Cand frisca s-a intarit adaugam si crema de mascarpone. Mixam usor pana se incorporeaza. Puteti sa folositi ce crema va place mai mult ( crema de ciocolata, crema de vanilie, etc). Taiem ananasul bucatele. La baza tartei punem ananas iar apoi cu un pos ornam frumos tartele.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...