Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete pe internet, dar m-am oprit la o reteta de pe Bucataras. Ii apartine lui Alex. Blatul din biscuiti pentru tarta l-am mai vazut si la alte retete. M-am hotarat sa pregatesc crema de ciocolata pentru tarte. La final, mi-am dat seama ca este posibil sa nu se intareasca crema si am decis sa adaug si un pliculet de gelatina. Am pus crema de ciocolata fara gelatina intr-o tarta si dupa ce au trecut 4 ore, crema nu era intarita. Cele cu gelatina erau perfecte. Nu stiu din ce motiv, nu s-a intarit cea fara gelatina. Eu o sa adaug gelatina in aceasta crema de cate ori o sa mai repet reteta. De asemenea, am ales sa adaug si o cantitate mai mica de zahar. Crema de ciocolata a fost delicioasa. Retete dietetice

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g biscuiti
  • 180 g unt topit
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80-100 g zahar
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

Rupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam cu o lingura. O sa obtinem o pasta asemanatoare nisipului ud. Asezam pasta in forme de mini tarta cu fund detasabil. Eu am folosit 4 forme de mini tarta si am mai pus 4 hartiute de briose intr-o tava de cupcakes. Am umplut aceste hartiute cu pasta de biscuiti. Le dam forma perfecta, acoperind uniform atat formele de minitarta, cat si formele de briose prin apasare, cu ajutorul degetelor. Le introducem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, aproximativ 5-10 minute, pana se rumenesc.

Crema de ciocolata:

Rupem ciocolata in bucatele mici si o topim la bain-marie. Dupa ce s-a topit, adaugam zaharul si esenta de rom. Amestecam pana se topeste zaharul. Intr-o craticioara mica, incingem smantana de gatit si apoi o adaugam peste ciocolata topita. Amestecam bine cu un tel. Adaugam untul, amestecam bine cu telul si apoi luam craticioara de pe foc. Lasam aproximativ 5 minute sa se raceasca. Intre timp, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugam gelatina (eu am topit-o la cuptorul cu microunde) si amestecam cu telul. Lasam sa se raceasca si apoi, o adaugam peste formele de tarte si formele de briose. Lasam la frigider pentru 1-2 ore sau pana s-a intarit.

Decoram cu capsuni. Sunt absolut delicioase!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Felii de ciocolata

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

Felii de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii