Prajitura la rece cu crema de mascarpone cu caise si afine

DESERTURI DE VARA.

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 folii piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml smantana de frisca
  • 300 gr caise din compot
  • 200 gr afine
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina

Mod de preparare

Gelatina se hidrateaza dupa instructiunile de pe ambalaj. Piscoturile se insiropeaza cu compot de caise. Frisca se bate bine. Mascarponele se amesteca cu zahar si se bate putin. Afinele se spala si se paseaza la blender, eu am preferat sa las si cateva bucati mai maricele.

Se topeste gelatina pe baie de aburi, se amesteca apoi cu putina mascarpone, apoi cu toata cantitatea, se pune si frisca batuta si se amesteca bine. Se imparte in doua crema, in una din creme se pune afinele pasate, in alta, jumate din cantitatea de caise din compot pasate. Se toarna crema cu caise peste piscoturi, se asaza bucati din caise peste crema, se apasa sa intre in crema si se da la frigider sau congelator pentru a grabi procesul. Cand s-a prins, la congelator dureaza~ 5 min, se toarna crema de afine. Se lasa la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de fructe de padure

M-am tot gândit ce desert să fac. Chiar dacă a fost o zi minunată de toamnă,nu prea am avut chef să mă complic...

Desert eclere cu crema de fructe de padure
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii