Tarta cu branza si lamaie, fara coacere

Un desert usor si racoros, pentru un weekend dulce, mai ales ca nu are nevoie de flacara aragazului pentru a fi pregatit. Daca va place mult lamaia, veti fi incantati....

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g biscuiti digestivi
  • 200 g unt
  • coaja de lamaie
  • 1 kg crema de branza de vaci
  • 400 g lapte condensat
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 baton vanilie
  • 1 plic Torta gelee
  • 1 lime
  • Umplutura :
  • Pentru ornat:
  • Blat:
  • 2 lamai, coaja si zeama
  • frunze menta

Mod de preparare

Untul il tinem la temperatura camerei, de seara pina dimineata.

Biscuitii ii sfaramam cu mana sau in blender, dar nu mult timp, sa nu se faca faina. Intr-un vas mai mare, amestecam biscuitii faramitati cu untul moale si coaja de la 1/2 de lamaie. Framantam bine si apoi punem blatul intr-o forma mare de tarta cu diametrul de 28 cm, dupa ce am uns-o cu putin unt.

Presam bine cu mana sau cu o lingura si punem apoi blatul tartei la rece, pina pregatim umplutura. Amestecam crema de branza cu laptele condensat, cu frisca batura, cu semintele din pastaia de vanilie si cu restul cojii de lamaie( o lamaie si 1/2). Scoatem blatul de la rece si rasturnam umplutura de branza, pe blat, apoi nivelam branza.

Dam iar la rece tarta pina facem Torta Gelee conform instructiunilor de pe plic (eu am mai adaugat putina esenta de vanilie si de lamaie, in jeleu. Cu ajutorul unei linguri punem jeleul pe tarta, incepind din mijloc catre exterior.

Trecem apoi la ornarea tartei, dupa cum ne place.

Se lasa la rece pina a doua zi... asta daca rezistati, apoi se portioneaza. Pofta mare sa aveti !

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa si doi ani de bucataras

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul! Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare...

Paine de casa si doi ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii