Tarta cu pastarnac

Umilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât de versatil!

Portii
8
Timp pregatire
59 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ linguriţă scorţişoară
  • Aluat
  • 200g făină
  • ½ linguriţă nucşoară
  • 200g nuci măcinate
  • 1 ou
  • 200g unt
  • 200g zahăr
  • Umplutură
  • 225g cremă de brânză
  • 175g zahăr
  • ½ linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 păstârnac mare (200g)
  • 1 lingură făină
  • 3 ouă
  • coajă de lămâie
  • Pentru decorat

Mod de preparare

Cum începem? Puneţi la fiert păstârnacul şi, după 20-25 minute, zdrobiţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.

Cerneţi amestecul de făină, scorţişoară şi nucşoară într-un vas. Adăugaţi untul (la temperatura camerei) până când amestecul are o textură fărâmiţată. Amestecaţi nuca măcinată, cele 200g zahăr şi oul şi formaţi o bilă. Introduceţi-o în frigider (acoperită) timp de 30 minute.

Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180 grade. Ungeţi o tavă de tartă cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Întindeţi aluatul şi acoperiţi chiar şi marginile tăvii. Introduceţi în frigider cât pregătiţi umplutura.

Amestecaţi crema de brânză, păstârnacul zdrobit şi 175g zahăr. Adăugaţi făina şi scorţişoara, apoi cele 3 ouă şi esenţa de vanilie.

Scoateţi tava din frigider, turnaţi umplutura în ea şi coaceţi timp de 30 minute (veţi observa cum tarta se rumeneşte uşor).

Decoraţi cu coajă de lămâie, tăiaţi-vă o felie şi serviţi-o caldă. Vă promit că va fi una dintre cele mai surprizătoare experienţe culinare cu iz de iarnă pe care le veţi avea vreodată.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii