Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele alergice la oua. Este o prajitura simplu de facut, tavalita prin sos de ciocolata si nuca de cocos.
Pentru a face blatul prajiturii de post:
Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec. Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la foc mediu cca. 35 de minute. Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca la temp. camerei.
Se pun intr-o cratita apa, zaharul, margarina si cacaoa si se dau la fiert la foc mic, lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot. Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura. Se lasa sa se racoresca {nu se raceste complet!}.
Blatul racit se taie fasii, apoi cubulete, marimea fiind stabilita dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura, apoi se tavalesc prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar} sau prin fulgi de nuca de cocos. Se aseaza pe un platou pe un singur nivel.
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata.
Tavalita cu glazura de post este o prajitura delicioasa, nici nu veti realiza ca este fara oua!
Reteta de prajitura de post a fost propusa de Boni pe forum culinar.
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase