Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele alergice la oua. Este o prajitura simplu de facut, tavalita prin sos de ciocolata si nuca de cocos.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • -200g. zahar tos
  • -5 linguri cu miere
  • -150ml. apa
  • -1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet
  • -100 ml. ulei
  • -500g. faina + 1 praf de sare
  • GLAZURA {sau sos de cacao}:
  • -300ml. apa
  • -300g. zahar
  • -250g. margarina
  • -5 linguri cacao
  • -2 sticlute esenta de rom
  • + nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)

Mod de preparare

Pentru a face blatul prajiturii de post:

Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec. Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la foc mediu cca. 35 de minute. Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca la temp. camerei.

Se pun intr-o cratita apa, zaharul, margarina si cacaoa si se dau la fiert la foc mic, lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot. Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura. Se lasa sa se racoresca {nu se raceste complet!}.

Blatul racit se taie fasii, apoi cubulete, marimea fiind stabilita dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura, apoi se tavalesc prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar} sau prin fulgi de nuca de cocos. Se aseaza pe un platou pe un singur nivel.
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata.

Tavalita cu glazura de post este o prajitura delicioasa, nici nu veti realiza ca este fara oua!

Reteta de prajitura de post a fost propusa de Boni pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca