Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele alergice la oua. Este o prajitura simplu de facut, tavalita prin sos de ciocolata si nuca de cocos.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • -200g. zahar tos
  • -5 linguri cu miere
  • -150ml. apa
  • -1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet
  • -100 ml. ulei
  • -500g. faina + 1 praf de sare
  • GLAZURA {sau sos de cacao}:
  • -300ml. apa
  • -300g. zahar
  • -250g. margarina
  • -5 linguri cacao
  • -2 sticlute esenta de rom
  • + nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)

Mod de preparare

Pentru a face blatul prajiturii de post:

Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec. Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la foc mediu cca. 35 de minute. Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca la temp. camerei.

Se pun intr-o cratita apa, zaharul, margarina si cacaoa si se dau la fiert la foc mic, lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot. Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura. Se lasa sa se racoresca {nu se raceste complet!}.

Blatul racit se taie fasii, apoi cubulete, marimea fiind stabilita dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura, apoi se tavalesc prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar} sau prin fulgi de nuca de cocos. Se aseaza pe un platou pe un singur nivel.
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata.

Tavalita cu glazura de post este o prajitura delicioasa, nici nu veti realiza ca este fara oua!

Reteta de prajitura de post a fost propusa de Boni pe forum culinar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...