Cheesecake de capsuni cu jeleu de visine

Este o reteta racoritoare care nu necesita coacere si timp indelungat de preparare.

Portii
10
Timp pregatire
630 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blatul:
  • 400 gr biscuiti digestivi
  • 150 gr de unt topit
  • crema:
  • 600 gr branza de vaci
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr capsuni
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 gr gelatina
  • 1 plic de zahar vaniliat
  • pentru jeleu:
  • 300 gr visine din borcan fara samburi
  • 100 ml apa
  • 10 gr gelatina
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Se sfarma biscutii digestivi si se amesteca cu margarina sau untul topit pana devin nisiposi, apoi se pun intr-o forma rotunda cu pereti detasabili si se taseaza bine. Pe margini se pun capsuni taiate in doua, apoi tava cu blatul se pune la rece pentru jumatate de ora sa se intareasca.

Intre timp se pregateste crema de branza astfel: Pentru inceput trecem la hidratarea gelatinei in apa rece timp de 5 minute. Apoi punem laptele la incalzit ( nu sa fiarba, ci sa ne arda putin la degete), apoi punem gelatina hidratata in lapte, lapte pe care il punem in frisca batuta. Se pune branza de vaca intr-un castron impreuna cu zaharul si se amesteca cu mixerul pana devine o crema, apoi se adauga treptat frisca si se mai amesteca timp de 5 minute. Se pune si laptele cu gelatina. Se da din nou la rece timp de 2-3 ore sa se intareasca.

Preparam jeleul de visine deasupra. Desfacem visinele si le punem in blender impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Punem din nou gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute. Pasta de visine rezultata din blender o punem pe foc sa fiarba 2 minute, o lasam sa se raceasca putin, dar nu de tot, pentru ca daca este rece, gelatina nu isi face efectul. Cand s-a mai racit, adaugam gelatina hidratata peste blat si il lasam la rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii