Cheesecake

Cheesecake-ul este un desert usor de preparat, cu crema fina de branza ce poate fi combinata cu diferite arome sau fructe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat
  • 300 g biscuiti
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 g margarina
  • 1 esenta rom
  • umplutura
  • 400 g branza
  • 200 g zahar
  • 70 g crema de branza
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri compot visine
  • 3 oua
  • 150 ml smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • praf de sare
  • glazura
  • 7 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Topim margarina apoi o rasturnam peste biscuiti dati prin razatoare. Amestecam si adaugam esenta. Compozitia de biscuiti o intindem intro tava cu inel detasabil acoperita cu folie de aluminiu .
Mixam branza cu zaharul adaugand treptat ouale pana devine o crema. Dupa adaugam plicurile de zahar vanilat, crema de branza, compotul si smantana lingura cu lingura. Mixam bine impreuna si o rasturnam peste compozitia de biscuiti.
Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea branza si dupa o lasam in aragaz sa se raceasca incetisor
Intre timp pregatim glazura:

-topim putin margarina impreuna cu zaharul, adaugam apa si lingurile de cacao si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza o crema. Dupa lasam sa se raceasca
Scoatem tava cu branza afara si rasturnam glazura racita deasupra. Dam la frigider cca 2 ore dupa care o scoatem din tava


Servim cheesecake-ul felii, rece.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!